Het was een heerlijke eerste aflevering van de online talkshow van Neerlands bekendste rechtse talkshow-presentator.

Nou, nou, het had wat voeten in de aarde, maar het is dan tóch gelukt — hoewel een dagje later dan gepland. Robert Jensen is werkelijk terug met zijn eigen talkshow. Niet op televisie dit keer, maar op het Internet. Hier is de eerste aflevering:

En ja, Jensen-fans mogen blij zijn. De kwaliteit is namelijk uitmuntend. Je zou zweren dat het opgenomen is in een dure televisiestudio. Het ziet er prachtig uit, is geweldig in elkaar gezet, en, oh ja, is nu al meer dan 100.000 keer bekeken. We hebben het dus over een programma dat volgens RTL van de buis werd gehaald omdat er niet genoeg mensen naar keken. Maar online in een paar dagen tijd zit hij al over de 100.000 views.

In de eerste aflevering gaat Jensen op heerlijke wijze los op de mainstream media, die allemaal lekker op zijn graf aan het dansen waren toen bekend werd dat zijn show ophield op RTL, op klimaatgekkies, op Femke Halsema en… jawel, op Peter R. de Vries.

De Vries ging namelijk helemaal los op Jensen toen diens programma verdween. Volgens De Vries vonden er nooit debatten plaats bij Jensen. Het was te saai. Te weinig ‘weerwoord.’ Maar wacht eens even, Peter R. de Vries was één van Jensens gasten in het afgelopen seizoen. De twee botsten keihard met elkaar, wat een mooi spektakel opleverde.

Afijn, we mogen blij zijn dat Jensen terug is… en, laten we wel wezen, het Internet is de toekomst tóch.